Voorzitter: “Goedenavond en fijn dat jullie allemaal gekomen zijn. Als iedereen even een plaatsje zoekt kunnen we beginnen.”

Eerste gast: “Ho, ho, niet zo snel. Ik heb gemaild met de organisatie en daarin heb ik uitdrukkelijk aangegeven dat wij niet willen dat iedereen zomaar ergens gaat zitten.”

Voorzitter: “Dat klopt, die mail heb ik gezien, ja. Voor de mensen die niet zomaar met andere mensen willen zitten hebben we aparte rijen gereserveerd. We hadden helaas geen tijd om daar speciale borden voor te maken maar gelukkig vonden we op zolder nog wat dingetjes van de laatste trouwerij die we hier hebben gehouden. Dus de dames kunnen plaatsnemen in de rijen die met ‘bruid’ staan aangegeven en de heren kunnen natuurlijk lekker gaan zitten bij ‘bruidegom’.”

Tweede gast: “Ho, ho, niet zo snel. Ik ben er eigenlijk een beetje tegen dat andere mensen bepalen waar ik wel of niet mag zitten. Gelijke monniken, gelijke kappen, zeg ik altijd maar.”

Voorzitter: “Dat begrijp ik. Daarom hebben we naast de rijen van mensen die niet willen dat ze naast andere mensen zitten een aantal rijen gereserveerd voor mensen die maar wat graag tussen andere mensen willen zitten. We hadden helaas geen tijd om daar speciale borden voor te maken maar gelukkig vonden we op zolder nog wat dingetjes van de laatste kinderdisco die we hier hebben gehouden. Dus iedereen die lekker gek ongedwongen naast elkaar wil zitten kan dat doen in de rijen die staan aangegeven met de foto van Justin Bieber.”

Tweede gast: “Ho, ho, niet zo snel. Dus u zegt dat ik vrij ben om overal te gaan zitten, behalve op de plekken waar ik niet mag gaan zitten?”

Voorzitter: “Wij van de organisatie vinden dat iedereen overal mag zitten, maar we houden er wel rekening mee dat sommigen alleen hier naartoe willen komen als ze niet zomaar naast anderen zitten. Vrijheid, blijheid, zeg ik altijd maar.”

Tweede gast: “Maar dat is toch geen vrijheid? Wij vinden dat IEDEREEN overal moet kunnen gaan zitten.”

Eerste gast: “Dat is dan wel heel arrogant en onverdraagzaam. Jullie hebben een grote mond over vrijheid, maar ondertussen misgunnen jullie ons het recht om apart te gaan zitten. Wij willen dat zo, dus hou daar gewoon een beetje rekening mee. Zo moeilijk is dat toch niet? De enige die nu vrijheden beperkt ben jij.”

Tweede gast: “Ik beperk geen vrijheden, dat doe jij. Maar dit is toch juist het hele punt? Door apart te gaan zitten is niet iedereen meer vrij om overal te gaan zitten waar men wil.”

Eerste gast: “Door zomaar overal te gaan zitten hebben wij niet de vrijheid om te zitten waar we willen. Respectloos, noem ik dat.”

Tweede gast: “Weet je wat, ik ga toch gewoon lekker in de rij ‘bruid’ zitten.”

Eerste gast: “Hoe typisch. Echt weer een actie van de koloniale blanke medemens met zijn Westerse normen en dogma’s. Op deze manier is elke vorm van debat totaal nutteloos.”

Tweede gast: “Hoe typisch. Echt weer een actie van de respect-eisende moslim met zijn Islam en sharia. Op deze manier is elke vorm van debat totaal nutteloos.”

Eerste gast: “Onderdrukker.”

Tweede gast: “Haatbaard.”

Voorzitter: “Fijn, dat is dan geregeld. Dan kunnen we nu met het debat beginnen. Waar zullen we het eens over hebben?”

De toekomst van de Islam in Nederland
Seksuele apartheid in De Balie
Bellen met Yoeri Albrecht

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>